Latest posts

SFP ve SFP+ Karşılaştırması, SFP Satan Yerler

SFP versus SFP+

SFP ile SFP+ veri iletimi sağlayıcıları boyut olarak birbirlerinin aynısı iken işlev olarak da oldukça benzerlerdir. Aralarındaki ilk fark ise SFP+’ın daha yüksek hızları desteklemesi ve daha güncel olmasıdır. Ayrıca verilerin iletildiği mesafe bakımından da SFP daha üstündür. 

SFP SC Connector

SFP’lerde farklı konektör çeşitleri bulunmaktadır ve bunlardan bir tanesi de SC konektörlerdir. Konektör tipleri tek modlu ya da çoklu modlu olmalarına göre değişiklik gösterirler. SC konektörler SFP ve SFP+’lara sığmazlar. SC konektörler kare kaplı ve plastiktirler. SC konektörler CATV ve telefonlar için daha uyumludur. 

SFP+  1G

SFP+’ler genel olarak SFP optiklerini 1 GB gibi düşük hızlarda kabul etmektedirler. SFP+’lar bazen anahtarların yeniden yüklenmesine ya da seri komutlar verilmesine kadarki sürede hızları 1 GB’ye sabitlemektedirler. Yani SFP+’lar genel olarak 1 G’nin altındaki hızlarda çalışmamaktadırlar. 

Yakindaki SFP Satanlar

SFP satın almak istiyorsanız öncelikle bulunduğunuz şehirdeki güvenlik sağlayıcı donanımların satışını yapan işletmeleri tespit etmeniz gerekmektedir. Bunun için Google arama ekranına bulunduğunuz şehri yazıp “şehir, SFP satın alma” şeklinde bir arama yaptırabilirsiniz. Yakınınızda bulunan bir SFP’ye başka türlü ulaşımınız pek mümkün değildir ve online olarak temin etmeniz gerekecektir. 

SFP Satan Yerler

SFP’ler genel olarak internet üzerinden ulaşılabilen ürünlerdir. Bunun yanı sıra güvenlik sistemleri ve internet sağlayıcılarının satışını yapan mağazalarda da SFP modülleri bulabilirsiniz. Ancak SFP’lerin farklı türlerinin tümüne erişim online alışveriş siteleri üzerinden daha kolay olacaktır. 

Posted in: Transceivers

Leave a comment