Latest posts

Transceiver Detayları ve Satın Al

Transceiver Ne Yapar?

Alıcı-vericiler genel anlamda sinyallerin alınıp verilmesini sağlarlar. Bir alıcı ve bir vericinin kombinasyon olarak kullanıldığı elektronik cihaz olan alıcı-vericiler, veri iletiminde pratik bir çözüm sağlamak için geliştirilmişlerdir. Kablosuz cihazlarda yaygınlıkla kullanılırlar.

Transceivers Nasıl Calışır?

Alıcı ve vericinin birleşiminden oluşan alıcı-vericiler optik olanlar sinyallerin çevrilebilmesi için elektronik-optik dönüşümü sağlayan modülü kullanmaktadırlar. Verilerin iletiminin sağlanması için ise LED ya da lazerler kullanılmaktadır. Bir ağ istasyonunun çeşitli kanallara fiziksel olarak erişimi bu sayede sağlanabilmektedir. 

Transceiver Nerelerde Kullanılır?

Alıcı-vericilerin genel olarak kullanım amaçları sinyallerin iletimi olduğu için belli başlı uygulamalarda kullanılabilmektedirler. Bu uygulamalar; Ethernet, fiber kanal, SDH/SONET ve Infiniband olarak sıralanabilir. Veri hızlarının artırılması, iletim mesafesinin artırılması gibi amaçlarla farklı alıcı-verici modülleri kullanılabilmektedir. 

Transceiver Wiki

Alıcı-vericiler radyo iletişiminde kullanılırlar ve bir radyo alıcısı ile vericisinin birlikte kullanımından meydana gelen bir cihazdır. Radyo alıcı-vericileri yaygın olarak kablolu olmayan cihazlarda kullanılmaktadır. Alıcı-vericiler ilk olarak 1920’lerde ortaya çıkmışlardır. 

Satılık Transceivers

Alıcı-vericiler farklı iletim hızı ve mesafesinde olmak üzere piyasaya sunulmaktadır. Alıcı-vericilerin satışları internet aksesuarları satışı yapılan mağazalarda ve daha çok online elektronik mağazalarında yapılmaktadır. Google araması yaparak kolayca satın almak istediğini alıcı-vericiye ulaşabilirsiniz.

Transceiver Satın Al

Farklı fiyat ve özellikteki alıcı-vericiler online elektronik ve internet yardımcı elemanları satılan mağazalarda satışa sunulmaktadır. Bunun yanı sıra fiziki elektronik mağazalarında da alıcı-verici çeşitlerine ulaşabilirsiniz. Satın alım yapmadan önce sizin için gerekli olan çeşidi belirlemek alışverişinizi daha kolay yapmanızı sağlayacaktır. 

Transceiver Module

Alıcı-vericilerin modülleri farklı özelliklere sahiptirler. Bu modüller sinyal gönderimine ek olarak haberleşmeyi de sağlamaktadırlar. Modüller yalnızca alıcı ya da yalnızca verici konumuna da getirilebilirler. Bu şekilde de kabloya ihtiyaç duyulmadan veri aktarımı gerçekleşir. 

Transceiver with RJ45

Bu alıcı-vericiler 10-100 Mb/s aralığındaki Ethernet iletimini sağlamaktadır. RJ45 tür zaten Ethernet için özelleşmiş bir araçtır. Genel özelliği bakır olmasıdır ve yine kendi arasında farklı iletim mesafelerine sahip olan türleri bulunmaktadır. 

Transceivers Detayları

Sinyallerin iletilmesiyle birlikte haberleşmeye ve veri iletimine yardımcı olan elemanlardır. Gelişen teknolojiyle birlikte kablosuz veri iletiminde oldukça gerekli olan parçalardır. Farklı iletim hızı ve mesafesiyle birlikte kullanıldıkları uygulamalara göre de farklılıklar gösterebilmektedirler. Bir alıcı ve bir verici modülün bir araya gelmesinden meydana gelirler.

Transceivers in Networking

Ağ iletişimi farklı kaynaklardan sağlanan bilgilerin kolaylıkla transfer edilebilmesini sağlamaktadır. İkiden fazla bilgisayarla çalışılan sistemlerde kablosuz bir şekilde verilerin iletimi son derece önemli olmaktadır. Ağ iletişiminin senkron seri iletişim türünde alıcı-vericiler aynı anda çalışmaktadırlar. Alıcı-vericilerin ağ iletişimindeki görevleri veri bloklarının transferini eşlemeler ile sağlayabilmeleridir. 

Posted in: Transceivers

Leave a comment