Latest posts

Transceiver Nedir ve Neden Kullanılır?

Transceivers Ne İçin Kullanılır?

Alıcı ve vericiler genel olarak kablosuz veri aktarımını sağlayan cihazlarda kullanılmaktadırlar. Yani kablo ya da optik fiber sistemlerde kullanılan cihazlar için çalışabilir haldedirler. Alıcı-vericiler fiber optik ağlarda elektrik sinyalleri ile optik sinyallerin dönüştürülmesinde kullanılırlar.  

SFP Transceivers Evrensel Mi?

SFP modüllerinin hemen hemen tümü için belirli spesifikasyonlar bulunmaktadır. Alıcı-vericiler genel olarak birbirlerinin yerine kullanılabilmektedirler ancak yine de göz önünde bulundurulması gereken birtakım özellikler bulunur. Aslında marka ve modele göre bir seçim yapılmasına gerek yoktur ve bu soruya kısmen evet yanıtı verilebilir.

Transceivers Neden Kullanılır?

Alıcı-vericiler verilerin kablosuz ortamlarda iletimini kolaylaştırırlar. Alıcı-vericiler optik sinyaller aktarılırken onların dönüştürülmesini de sağlarlar ve bunun için elektronik-optik dönüştürücüyü kullanmaktadırlar. Alıcı-vericiler üzerinde çalışma sırasında değişiklikler de yapılabilmektedir. 

Transceiver Neden Önemli?

Alıcı-vericiler ethernet, fiber kanal, SDH/SONET ve Infiniband gibi uygulamalarda kullanılırlar. Bu uygulamaların veri aktarmadaki rollerini bildiğimiz için alıcı-vericilerin de ne kadar işlevsel olduklarını anlayabiliriz. Alıcı-vericiler türlerine göre veri aktarım hızını ya da mesafesini değiştirmektedirler. 

Transceiver Nedir?

Alıcı-vericiler sinyallerin aktarılmasını sağlayan bir alıcı ile bir vericinin birleşiminden meydana gelen modüllerdir. Alıcı-vericiler sinyal alımı ve iletimine bağlı olarak kendi aralarında çeşitlilikler göstermektedirler. Alıcı-vericiler içlerindeki sinyallerin dönüştürülmesi için elektronik-optik dönüştürücüleri kullanabilmektedirler. 

Posted in: Transceivers

Leave a comment