Latest posts

Neden SFP Kullanılır ve SFP Fiyatları

SFP İhtiyacı

Kendi içlerinde kategorilere ayrılmış olan SPF modül çeşitleri bulunmaktadır. Bu nedenle hangi SPF’ye ihtiyacınızın olduğunu doğru bir şekilde belirlemeniz gerekir. SPF optik çeşitleri; SFP, SFP+, QSFP+, SFP28 ve QSFP28’dir. Bunlar arasında dalga boyu, maksimum mesafe ve uyum sağlanan standartlar bakımından farklılıklar bulunmaktadır. Bu nedenle kullanıcının kendi spesifikasyonlarına göre bir seçim yapması gerekmektedir. 

Evrensel SFP Modulleri

SFP modüllerinde bazı durumlarda uyum problemleri ile karşılaşılabilmektedir. Ancak bunun nedenleri arasında uygun olmayan modülün seçilmiş olması yatmaktadır. Bu nedenle SFP’lerin her iki ucunda da aynı dalga boyuna sahip olan bir modülün kullanılmış olması gerekmektedir. Bunun dışında kullanılan SFP’ler evrenseldirler ve hangi ülkede kullanılmış oldukları fark etmemektedir. 

SFP Fiyatları

SFP ödemelerinin 2022 yılı temmuz ayı sonunda gerçekleşecektir. Temel ödeme planlarındaki 2022 başvuruları 16 Mayıs 2022’de sonlanmıştır. Ve başvurularının tamamlayan çiftçiler temmuz ayından itibaren öncelikle ödemelerinin ilk yarısını aralık ayından itibaren ise ikinci yarısını alacaklardır. 

Neden SFP Kullanılır

SFP’ler GE destekli cihazların bağlanabilmesi için kullanılırlar. Hızlı ve kolay bir şekilde GE (Gigabit Ethernet) bağlantısına geçilmesi veri iletimlerinin hızlanmasını sağlayacağı için gerekli görülmektedir. Internet kullanımı her sektörde giderek arttığı için SFP kullanımı da yaygınlaşacaktır. 

SFP Nasıl Çalışır

SFP modülleri veriler arasındaki iletişimi sağlamak için tek bir kıl fiber kullanmaktadırlar. SFP’lerde hem veri girdisi hem de veri çıktısı olabilmektedir. Verilerin iletimi ise farklı dalga boyları kullanılarak telsize benzer bir işleyişe sahiptirler. 

SFP Almalı Mıyım?

Eğer birden fazla bilgisayarın birbirine bağlı bir şekilde çalıştığı bir işletmeniz varsa veri iletimlerinin de son derece hızlı olmasını isteyeceksinizdir. Bazı durumlarda hem verilerin girişi hem de çıkışının hızı son derece önem kazanmaktadır. Böyle durumlarda ise SFP modülleri son derece işlevsel ve ihtiyaç duyula teknolojiler olmaktadır.

SFP Neden Gerekli

Ağ altyapısındaki işletmelerin basit ve hızlı bir çözümle Gigabit Ethernet bağlantısına geçebilmeleri için SFP’ler gerekli olmaktadır. Eğer SFP’ler arasına fiber optik kablolar da takılırsa veri alışverişindeki hız artırılabilmektedir. Büyük bilgisayar ağları ile çalışılan durumlar için veri hızının artırılması da birçok yönden avantaj sağlayacaktır. 

SFP+ work in SFP28

SFP+, SFP28’de henüz çalışmamaktadır. Ancak ilerleyen dönemde SFP+ SFP28 ile çalışabilecektir. Çünkü SFP28’in SFP+ ile bağlantıları ile geriye dönük şekilde uyum sağlamaktadır. Yani bu sorunun cevabı evettir. 

Hangi SFP modul Kullanılmalı

SFP modüllerde fiber ve bakır çeşitler bulunmaktadır. Bu çeşitlerin her ikisi de kullanımdadır. İkisi arasında kullanım açısından farklılıklar bulunmaktadır. Fiber modüller 100 m ile 160 km aralığında çalışabilirlerken, bakır modüller daha kısa mesafeler için uygundur. Bu nedenle her iki modül için kendinize uygun olan özelliği belirlemeniz gerekmektedir. 

Posted in: Transceivers

Leave a comment